6 tips när du ska städa lägenhet

 In Tips & Råd

Hemstädning är någonting som de allra flesta inte associerar med glada miner och roliga stunder. Genom att använda sig av rätt utrustning och inställning kan dock städningen bli både rolig och effektiv. I denna artikel tänkte vi därför dela med oss av våra 6 bästa tips när du ska städa lägenhet!

Städa lägenhet

 

Städa effektivt

Med rätt verktyg och inställning går allt, till och med att städa, effektivt. Följer du nedanstående tips blir städningen garanterat till en fröjd:

  1. Plocka undan efter dig – Genom att vänja dig med att alltid plocka undan efter dig kommer städningen underlättas oerhört. Detta gäller exempelvis disk, prylar och liknande.

 

  1. Välj rätt utrustning – Som nämnts ovan så gäller det att välja rätt utrustning för att städningen ska bli effektiv. Ett bra tips är att utrusta dig med rätt rengöringsmedel, trasor, dammsugare och liknande.

 

  1. Vädra – Genom att öppna upp fönstren redan innan du påbörjar städningen kommer lägenheten att kännas betydligt fräschare när arbetet väl är klart. Ett bra tips är även att damma och torka av fönsterbrädorna i samband med detta. På så sätt åker eventuell smuts ner på golvet, vilket ska rengöras sist.

 

  1. Damma av hyllor – Efter att du dammat av fönsterbrädorna runt om i hemmet, kan du med fördel damma av hyllorna. Något som antingen kan göras med en dammvippa eller trasa.

 

  1. Badrum & Kök – De kanske mest välanvända utrymmena i din lägenhet. Se därför till att grundligt rengöra dem. Om du vill lära dig hur du effektivt kan rengöra dessa ytor, kan du med fördel läsa vår tidigare artikel Checklista städning hemma.

 

  1. Golven – När både fönsterbrädor, hyllor, kök och badrum är rena är det dags att ta tag i det sista momentet – golven. Börja med att dammsuga dem följt av moppning.

 

Ta hjälp av Viklunds Städ med att städa lägenhet, radhus eller villa

Om du däremot känner att tiden eller kraften inte räcker till för att städa lägenheten, kan du ta hjälp av oss på Viklunds Städ. Genom att anlita Viklunds Städ så garanteras du ett perfekt resultat och ett rent hem.

När du anlitar oss har du dessutom möjligheten att utnyttja RUT-avdraget. Detta innebär att du kan dra av hela 30% av arbetskostnaden. Om man jämför den tid och energi det tar att utföra hemstädningen, kontra priset för att anlita en professionell firma, så lönar det sig många gånger att ta hjälp.

Om du behöver hjälp med städningen, har några ytterligare frågor eller önskar en kostnadsfri offert, tveka inte på att kontakta vår trevliga och kunniga personal. Du når oss enkelt på 08 – 760 66 11, varmt välkommen!

Recent Posts