Smart förvaring i hallen underlättar städningen

 In Tips & Råd

Problem att komma fram med dammsugaren bland ytterskor, jackor och overaller? Här kan du läsa om hur smart förvaring i hallen underlättar städningen.

Hallen är hemmets smutsigaste vrå

Hallen är rummet som välkomnar oss och våra gäster men också det rum som oftast upplevs som hemmets smutsigaste. Det är naturligt med tanke på att det är här vi klär av och på våra ytterkläder och smutsiga skor. Och det är minst sagt svårt att undvika att dra med sig grus och sand in, oavsett vilken årstid det är.

En annan orsak till att hallen ofta blir extra smutsig är för att det är svårt att komma åt att städa ordentligt. Detta med tanke på allt man förvarar här. Det är alltifrån kläder till barnvagnar och det kanske inte är så konstigt att man genar med dammsugaren bara för att göra det enkelt för sig.

Det finns dock andra sätt att göra det enkelt för sig istället för att fuska med städningen. Det är att se över vilka förvaringsmöjligheter man har i sin hall. Bättre förvaring ger mer fri yta och kommer därför att underlätta städningen.

Håll hallgolvet fritt med smart förvaring

Klumpiga byråer, skohyllor och andra möbler i hallen gör det svårt att komma åt med både dammsugare och skurmopp. Dessutom samlas gärna damm och smuts under den här typen av möbler men det finns ett enkelt sätt att ändra på det.

Satsa på vägghängda möbler så att golvet är helt fritt. Öppna hyllor är både snyggt och praktiskt och man kan fylla väggen ända upp till taket. Med backar och korgar ser det snyggt och organiserat ut och det blir enkelt att hålla rent.

Fyll på med krokar och korgar

Är man en stor familj med många stora och små medlemmar är ett hett tips att sätta upp mer krokar på väggarna, gärna i olika höjder. Slänger barnen vanligen sina ytterkläder på golvet när dom kommer in beror det kanske på att dom inte når att hänga upp dom. Se till att det finns krokar i barnvänlig höjd så kanske det problemet löser sig av sig självt.

Se också till att ha gott om förvaringskorgar där mössor, vantar, halsdukar och annat kan ha sin plats. Sedan ser du till att varje korg har sin egen plats. Förslagsvis på någon av dom vägghängda hyllorna. Lösa korgar är ett bra val eftersom man enkelt kan flytta på dom. Dessutom finns det mycket snyggt att välja bland i designväg.

Skoskåp istället för skohylla

Under skorna fastnar som sagt smuts, grus och sand och ligger familjens skor och dräller runt golvet så hjälper det att sprida smutsen. Istället för att ha skor på golvet eller på en skohylla är skoskåpen en bra lösning. Dom tar inte mycket plats men rymmer ändå väldigt många skor och genom att gömma undan dom skor som inte används kommer hallen dessutom att upplevas som mer städad.

Välj gärna även här en modell som går att montera upp ett par centimeter från golvet, så att det går lätt att susa fram med dammsugaren genom hela hallen i samma svep.

Recent Posts
kvinna med allergi - överkänslighet mot dammkvalstersop och skyffel istället för dammsugare