Så blir din pianoflytt lyckad

 In Tips & Råd

Att flytta ett piano är en både tids- och energikrävande uppgift som kräver god planering, muskelstyrka och tålamod. För underlätta din pianoflytt hade vi därför tänkt dela med oss av våra bästa tips när du ska flytta ditt piano själv, samt hur du går tillväga ifall du inte har möjligheten att utföra denna typ av flytt på egen hand!

pianoflytt

Utmaningar med en pianoflytt

Att flytta ett piano innebär många stora utmaningar. För det första så är pianon stora och tunga föremål vilket är en utmaning i sig. Inte nog med detta så är de dock också väldigt känsliga till skillnad från många andra möblemang som ska flyttas. Något som gör att det ställs stora krav på såväl hantering som transport.

Den första utmaningen är således att få ut pianot från den nuvarande bostaden, utan att skada varken piano eller bostad. Måste det dessutom igenom ett trapphus uppstår ytterligare utmaningar.

Nästa problem uppstår under transporten där pianot måste stå stadigt utan att råka ut för stöt- eller skavskador från andra möbler. Därefter ska det också in i den nya bostaden vilket är en minst lika stor utmaning som det var att få ut den från den gamla. Det är minst sagt mycket att hålla reda på…

3 tips för att flytta piano säkert

För att underlätta din flytt tänkte vi nedan dela med oss av våra tre bästa tips för att flytta ett piano på ett säkert sätt:

Planera

Som nämnts tidigare kräver en pianoflytt god planering för att bli lyckad. Planeringen kräver bland annat att man har klart med vilket släp, last- eller skåpbil man ska använda vid flyttillfället. Det innefattar också att flytta eventuella möbler som kan vara ivägen, samt måtta pianot för att säkerställa att det kan tas igenom samtliga dörrar och trappuppgångar på ett säkert sätt.

Använd nog muskelstyrka

Att flytta ett så pass stort och otympligt föremål som ett piano, vilket kan ha en vikt på flera hundra kilo, kräver att man använder nog med muskelstyrka. Vid denna typ av flytt rekommenderar vi därför att man är minst fyra personer.

Även om det säkerligen går att genomföra tunga lyft med endast två personer, rekommenderar vi starkt att man inte underskattar denna utmaning genom att göra detta. Var minst fyra!

Använd en bärsele

Förutom att använda nog med muskelstyrka, rekommenderar vi också att man använder sig utav en bärsele. Genom att använda en bärsele minskar ni risken för att undvika allvarliga skador på rygg, axlar eller nacke. Något som finns till salu på de flesta större byggvaruhus.

Ta hjälp av Viklunds Städ

Att flytta ett tungt piano som väger hundratals kilo är däremot ingenting som vi rekommenderar någon att göra på egen hand. Risken att skada dig själv, din bostad eller ditt piano är alldeles för stor. Istället rekommenderar vi att man tar hjälp av en professionell firma som har erfarenhet av tunga lyft och transporter.

Ifall du behöver hjälp med din pianoflytt i Stockholm, kan du med fördel ta hjälp av oss på Viklunds Städ. Efter många års erfarenhet och ännu fler flyttar så vet vi vad som krävs för att utföra arbetet på professionellt och effektivt. Våra medarbetare tar alla uppdrag på största allvar och ser till att göra allt för att göra flytten så smidig som möjligt för dig som kund.

Tveka inte på att höra av dig till oss på Viklunds Städ ifall du har några frågor, funderingar eller önskar hjälp med din flytt. Fyll enkelt i vårt kontaktformulär eller ring oss direkt på 08 – 760 66 11. Varmt välkommen!

Recent Posts