Publicerad

Hyra container för grovsopor – så fungerar det

container för grovsopor

Att rensa ur förrådet eller vinden och slänga stora och otympliga föremål och grovsopor kan innebära att ganska stort omak. Särskilt om man inte har tillgång till bil. I många bostadsrättsföreningar finns särskilda grovsoprum, där medlemmarna kan ställa sådant som inte går att slänga i de vanliga hushållssoporna.

Vissa föreningar tillåter alla typer av återvinnbara grovsopor, medan andra är mer restriktiva och till exempel inte tillåter att man ställer elektronikutrustning i grovsoprummet. SÅ gott som alla bostadsrättsföreningar har självklart också förbud mot att ställa brandfarliga produkter som kemikalier och färg i grovsoprummet.

”De företag som hyr ut containrar för grovsopor ställer dit en tom container, fraktar bort den när den är full och tar sedan hand om grovsoporna på rätt sätt”

För de föreningar som inte har möjlighet att upplåta och inreda ett rum för grovsopor, finns en smidig lösning. Nämligen att i perioder hyra en container för grovsopor och ställa på lämplig plats. Då kan medlemmarna fylla containern med det de inte kan forsla bort på egen hand. De företag som hyr ut containrar för grovsopor ställer dit en tom container, fraktar bort den när den är full och ser sedan till att grovsoporna tas om hand på rätt sätt.

För företag, bostadsrättsföreningar eller privatpersoner

Givetvis går det bra även för privatpersoner och företag att hyra en container för grovsopor. Då kan man hyra frakt och utställning av containern över dagen och fylla den med sånt man vill bli av med. Sedan tar containeruthyraren hand om resten. Ett utmärkt sätt att ta hand om överbliven bråte efter en kontors- eller vindsrensning, eller kanske efter en renovering.

En smidig lösning

När man inte kan göra sig av med grovsopor är det lätt hänt att de samlas på hög. Detta är något som till slut gör bostaden mycket svår att städa. Att dammsuga och tvätta golv, och att komma åt att torka av vissa ytor blir till slut omöjligt. Prylar måste stå framme för att sådant som egentligen borde köras till soptippen upptar allt förvaringsutrymme.

Genom att med jämna mellanrum hyra en container kan man löpande göra sig av med skymmande grovsopor. Och till på köpet få dem återvunna utan minsta ansträngning. I en bostadsrättsförening brukar det räcka att hyra en container i en tvåveckorsperiod ungefär tre fyra gånger om året. Detta för att medlemmarna ska kunna göra sig av med grovsopor på ett smidigt sätt.