Så väljer du rätt flyttföretag

 In Tips & Råd

Går du i flyttankar och funderar på att överlåta arbetet till ett företag? Det gör du helt rätt i, men troligtvis har du då även märkt hur många alternativ det finns att välja emellan! Så hur går man egentligen tillväga för att ta hjälp av rätt flyttföretag?

flyttföretag

Fördelar med att ta hjälp med flytten

Innan vi berättar mer om vad du ska tänka på när du väljer flyttföretag, tänkte vi börja med att berätta om fördelarna med att anlita flytthjälp från första början:

Tids- & kostnadseffektivt 

Vid en flytt har du nog mycket att hålla koll på – det ska planeras, skrivas papper, flyttas abonnemang för att bara nämna några saker. Allt detta kan medföra att man är såväl fysiskt som psykiskt utmattad när själva bohagsflytten väl ska ske, vilket i sin tur riskerar att sinka ner tempot.

Genom att istället överlåta flytten till professionella fackmän blir istället processen tidseffektiv då dem vet hur man bäst hanterar och transporterar godset. Denna snabba process leder också till att du kan spara in pengar som kanske annars skulle ha gått till att hyra ett släp i minst ett dygn. Särskilt eftersom du kan utnyttja RUT-avdraget när du tar hjälp från en flyttfirma.

Fokusera på det viktigaste 

Som nämnts ovan så finns det oerhört mycket att tänka på vid en flytt och allra helst vill man bara glömma det gamla för att fokusera på det allra viktigaste – att flytta in i sin nya bostad!

Detta fokus kan dock störas abrupt ifall du måste lägga majoriteten utav det på att flytta bohaget och sedan städa ur ditt gamla boende. Tar du däremot hjälp kan du släppa allt detta och enbart fokusera på att göra iordning i ditt nya hem.

Stor kunskap

En annan fördel med att ta hjälp utav ett företag är att dem besitter stor kunskap om bland annat hur känsliga eller tunga föremål ska paketeras och transporteras på bästa sätt. På så sätt minimerar du alltså risken för att något av dina värdefulla föremål skadas eller i värsta fall går sönder.

 

Att tänka på när du väljer flyttföretag

Nu när du har bättre förståelse för några utav fördelarna med att anlita flytthjälp, tänkte vi dela med oss utav 5 saker att tänka på när du ska välja flyttföretag:

  1. Kontrollera vad som ingår – Det allra första du bör göra när du börjar leta efter ett företag som kan hjälpa dig, är att kontrollera vad som faktiskt ingår. Att förvänta sig att någonting ingår för att sedan inse att det inte gör det vid flyttillfället, är något som du verkligen vill undvika.

 

  1. Läs recensioner – Ett annat bra tips är att läsa recensioner för att se hur andra har upplevt den hjälp och service som dem fått från företaget.

 

  1. Stirra dig inte blind på priset – Även om priset ska vara en bidragande faktor när du väljer företag, bör du inte stirra dig blind på priset och välja det som är billigast.

 

  1. Går det att komplettera med fler tjänster? – Många som väl bestämmer sig för att ta hjälp med bohagsflytten inser vid ett senare skede att de också borde ta hjälp med exempelvis flyttstädningen. Ett bra tips är således att kontrollera ifall det är möjligt att komplettera med sådana tjänster.

 

  1. Kontrollera ifall de innehar försäkring – Sist men inte minst bör du även kontrollera så att flyttföretaget innehar en försäkring som täcker eventuella skador eller trasiga föremål vid flytten.

 

Ta hjälp av Viklunds Städ  

Ifall du önskar att anlita ett seriöst flyttföretag, kan du med fördel ta hjälp utav oss på Viklunds Städ. När du tar hjälp av oss för att sköta din flytt så gör vi det från start till mål. Det betyder att vi bland annat tar hand om

  • Packning
  • Bärande
  • Transport
  • Installation

Något som också är populärt bland våra kunder är att även kombinera flytthjälp med flyttstädning. I och med detta så tar vi hand om både flytt och städning, vilket gör att du fullt ut kan koncentrera dig på att få fint i din nya bostad. Väljer du denna kombination så garanteras du ett riktigt bra pris.

Genom åren har vi haft möjlighet att hjälpa hundratals nöjda kunder och nedan kan du höra vad en utav dem har att säga om sin upplevelse av oss:

”Mycket nöjd, de kom i tid, var trevliga och gjorde ett jättebra och noggrant jobb. Kommer definitivt att anlita dem igen!”

Vi ser framemot att höra från dig och se hur vi på bästa sätt kan hjälpa dig att komma iordning med ditt nya hem. Du når oss på 08 – 760 66 11, varmt välkommen!

Recommended Posts